--- title: "Verwijder een geconfigureerde SAML SSO" slug: "removing-a-configured-saml-sso" description: "A configured SAML Single Sign-On (SSO) can be updated at any time or easily removed with just a click of a button. You can then easily configure another standard of SSO available." tags: ["SAML"] updated: 2026-10-12T08:21:29Z published: 2026-10-12T08:21:29Z canonical: "docs.document360.com/removing-a-configured-saml-sso" --- > ## Documentation Index > Fetch the complete documentation index at: https://docs.document360.com/llms.txt > Use this file to discover all available pages before exploring further. # Verwijder een geconfigureerde SAML SSO Het verwijderen van een SAML SSO-configuratie uit Document360 verwijdert deze permanent, samen met alle bijbehorende gebruikersaccounts. Deze actie kan niet worden ongedaan gemaakt. VOORZICHTIGHEID Wanneer je een SSO-configuratie verwijdert, worden alle gebruikers die aan die configuratie gekoppeld zijn ook verwijderd. Zorg ervoor dat je de impact op je team hebt bekeken voordat je verder gaat. ## Wanneer je misschien een SAML SSO-configuratie moet verwijderen - Je stapt over naar een andere identiteitsprovider. - Je vervangt een verkeerd geconfigureerde SSO-opstelling. - Je stopt SSO voor een project. --- ## Voordat je het weghaalt - Informeer getroffen gebruikers van tevoren. Zodra ze verwijderd zijn, verliezen ze onmiddellijk de toegang. - Als je van plan bent SSO te herconfigureren met een nieuwe provider, zorg dan dat de nieuwe configuratie klaar is voordat je de bestaande verwijdert om verstoring te minimaliseren. - Als de configuratie een ouder is waarbij kindprojecten de SCIM-instellingen erven, zal het verwijderen ervan invloed hebben op die kindprojecten. Bekijk je erfenisopstelling voordat je verder gaat. --- ## Verwijder een SAML SSO-configuratie 1. Navigeer naar **Instellingen** () > **Gebruikers & Rechten** > **SSO-configuratie**. 2. Beweeg je muis over de SSO-configuratie die je wilt verwijderen en klik op het **pictogram Verwijderen** () (). ![SAML SSO configuration list with delete icon highlighted on hover.](https://cdn.document360.io/860f9f88-412e-4570-8222-d5bf2f4b7dd1/Images/Documentation/SSO%20configuration%20-%20SAML%20Certificate%20Rotation%20Notice.png) 1. Er verschijnt een **bevestigingsvenster voor SSO** verwijderen. 2. Klik **op Doorgaan** om de SSO-configuratie permanent te verwijderen. De SSO-configuratie en alle bijbehorende gebruikersaccounts zijn nu verwijderd. --- ## Wat gebeurt er na verwijdering - Alle gebruikers die zich authenticeerden via de verwijderde SSO-configuratie worden verwijderd uit Document360. - Gebruikers kunnen niet langer inloggen met hun SSO-inloggegevens voor die configuratie. - De Document360-inlogpagina wordt hersteld als standaard inlogmethode als er geen andere SSO-configuratie actief is. - Als je de Document360-inlogpagina hebt uitgeschakeld, schakel deze dan opnieuw in voordat je SSO verwijdert om te voorkomen dat alle gebruikers worden buitengesloten. OPMERKING Om SSO na verwijdering opnieuw te configureren, zie de relevante aanbieder-instellingengids: [Okta](https://docs.document360.com/docs/nl/saml-sso-with-okta), [Entra](https://docs.document360.com/docs/nl/saml-sso-with-entra), [Google](https://docs.document360.com/docs/nl/google-sso-saml-configuration), [OneLogin](https://docs.document360.com/docs/nl/saml-sso-with-onelogin), [ADFS](https://docs.document360.com/docs/nl/saml-sso-with-adfs) of [andere providers](https://docs.document360.com/docs/nl/saml-sso-with-other-configurations). ## Related - [Entra met SAML SSO](/saml-sso-with-entra.md) - [Google met SAML SSO](/google-sso-saml-configuration.md)