Disclaimer: Dit artikel is gegenereerd door automatische vertaling.

Artikelen verplaatsen

Prev Next

Het verplaatsen van een artikel verplaatst het naar een andere categorie of werkruimte. Wanneer je een artikel verplaatst, wordt het verwijderd van zijn huidige locatie en geplaatst op de bestemming. In tegenstelling tot klonen, dat een kopie maakt, of spiegeling, dat een referentie creëert, is een verplaatsing permanent.


Wanneer een artikel moet worden verplaatst

  • Een artikel is in de verkeerde categorie aangemaakt en moet op de juiste plek worden geplaatst.
  • Je reorganiseert je kennisbank en artikelen moeten de bijgewerkte categoriehiërarchie weerspiegelen.
  • Je moet artikelen herschikken of hun nesting binnen dezelfde categorie aanpassen.
  • Een artikel hoort bij een ander product, versie of publiek en moet naar een andere werkruimte worden verplaatst.

Verplaats een artikel

  1. Navigeer naar Documentatie () in de linker navigatiebalk.
  2. Beweeg je muis over het artikel in het Categorieën & Artikelen-venster en klik op het Meer ()-icoon.
  3. Selecteer Bewegen ().
  4. Configureer in het Move-artikelpaneel het volgende:
Veld Beschrijving
Werkruimte Selecteer de bestemmingswerkruimte.
Categorie Selecteer een categorie in de bestemmingswerkruimte.
Automatische update geraadpleegde links Schakel in om interne links in de artikelinhoud automatisch bij te werken om de nieuwe bestemming weer te geven.
  1. Klik op Bewegen.

OPMERKING
  • Beveiligingsbeperkingen van de bestemmingswerkruimte en categorie worden toegepast op het verplaatste artikel.
  • De optie voor automatisch bijwerken van verwezen links verschijnt alleen wanneer je de categorie/artikel naar een andere werkruimte verplaatst.

Herschik of verplaats artikelen met drag and drop

In het paneel Categorieën & Artikelen kun je een artikel of categorie slepen om het te herschikken binnen de huidige locatie, of het in een andere categorie plaatsen als subartikel of subcategorie. Tijdens het slepen toont een dropindicator wat er gebeurt als je uitbrengt. Controleer de indicator voordat je het laat vallen, want het doel kan verschuiven terwijl je de cursor beweegt.

Dropindicator Resultaat Bevestigingsbericht
Er verschijnt een dunne paarse lijn tussen twee voorwerpen Het item wordt op hetzelfde niveau op die positie herschikt Herbestelde bevestiging
Een item wordt gemarkeerd terwijl je er direct overheen zweeft Het voorwerp wordt als kind in dat voorwerp geplaatst Verplaatste bevestiging

Om een item opnieuw te ordenen of te nesten:

  1. Beweeg uw muis over het artikel of de categorie in het Categorieën & Artikelen tot de sleephandle () verschijnt.
  2. Sleep hem naar de doelpositie.
  3. Let op de drop-indicator: een dunne paarse lijn tussen items herschikt het op hetzelfde niveau; een gemarkeerd item nestelt het eronder als kind.
  4. Laat los wanneer de juiste indicator verschijnt.

OPMERKING

Om een item op een specifieke plek binnen een andere categorie te plaatsen, breid je eerst die categorie uit om de inhoud te tonen, en sleep je het item vervolgens naar de exacte plek waar de dunne paarse lijn verschijnt. Door direct op een ingevouwen categorie te laten vallen, plaatst je het item erin, maar niet op een specifieke positie.


Andere manieren om een artikel te verplaatsen

  • Vanuit een Map of Indexcategorie (enkel artikel): Beweeg de muis over het artikel binnen de categorie, klik op het Meer () icoon en selecteer Verplaatsen (). Configureer het paneel en klik op Verplaatsen.
  • Vanuit een Map of Indexcategorie (meerdere artikelen): Selecteer de selectievakjes voor de artikelen die je wilt verplaatsen, klik dan op het pictogram Verplaatsen () Configureer het paneel en klik op Verplaatsen.
  • Vanaf de pagina Alle artikelen: Ga naar Documentatie () > Alle artikelen (). Selecteer de artikelen en klik op Verplaatsen naar (). Configureer het paneel en klik op Verplaatsen.

Wat gebeurt er als je een artikel verplaatst

  • Het artikel wordt verwijderd van zijn huidige locatie en geplaatst in de bestemmingscategorie of werkruimte.
  • Interne links in de inhoud van het artikel kunnen kapot gaan als ze tussen werkruimtes worden verplaatst. Schakel automatisch de referentielinks bij om ze automatisch bij te werken.
  • Beveiligingsbeperkingen van de bestemmingswerkruimte of categorie worden toegepast op het verplaatste artikel.
  • Als het artikel spiegelversies in andere categorieën heeft, blijven die verwijzingen bestaan en blijven ze wijzen naar het artikel op de nieuwe locatie.

OPMERKING

Tijdens een gezamenlijke bewerkingssessie, als een andere bijdrager het artikel verplaatst:

  • Als je bewerkingstoegang hebt tot de nieuwe locatie van het artikel, zie je een bericht over wie het artikel heeft verplaatst, en kun je doorgaan met bewerken. De categorieboom wordt bijgewerkt nadat je de pagina hebt vernieuwd.
  • Als je geen bewerkingstoegang hebt voor de nieuwe locatie, zie je een bericht dat het artikel is verplaatst en kun je het niet meer bewerken. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar het eerstvolgende beschikbare artikel.
  • Als je alleen zichttoegang hebt tot de nieuwe locatie, zie je een bericht dat het artikel is verplaatst en nu alleen te bekijken is. Je wordt naar de gepubliceerde versie geleid als die bestaat. Anders zie je het concept in alleen weergavemodus.

Move vs. clone vs. mirror

Beweeg Clone Spiegel
Oorspronkelijke locatie Verwijderd Blijft op zijn plaats Blijft op zijn plaats
Resultaat Artikel bestaat alleen op de nieuwe locatie Onafhankelijke kopie op de nieuwe locatie Hetzelfde artikel verschijnt op meerdere locaties
Contentsynchronisatie N.v.t. Nee — wijzigingen synchroniseren niet Ja — updates van de bron zijn overal te zien
Gebruik wanneer Permanente verplaatsing van inhoud Je hebt een onafhankelijke kopie nodig Je wilt dezelfde content in meerdere categorieën
Verschijnt op de pagina Alle artikelen Ja Ja Ja (filterbaar via het filter 'Gespiegelde artikelen')

Best practices

  • Schakel automatisch de referenties bij bij het doorkruisen van werkruimtes in om interne links te voorkomen dat ze gebroken zijn.
  • Controleer op gespiegelde versies voordat je verhuist. Als het artikel wordt gespiegeld naar andere categorieën, worden die verwijzingen automatisch bijgewerkt naar de nieuwe locatie.
  • Controleer de beveiligingsinstellingen op de bestemming voordat je verhuist. Het artikel erft de toegangsbeperkingen van de bestemmingswerkruimte of -categorie.
  • Bij het herschikken door te slepen en neerzetten, let dan op de drop-indicator en het bevestigingsbericht om te bevestigen of het item opnieuw is besteld of verplaatst.

FAQ

Kan ik een artikel naar een andere werkruimte verplaatsen?

Ja. Gebruik het Workspace-veld in het Move-paneel om een andere bestemmingswerkruimte te selecteren.

Hoe herschik ik artikelen binnen dezelfde categorie?

Sleep in het Categorieën & Artikelen het artikel naar de gewenste positie. Wanneer er een dunne paarse lijn tussen twee items verschijnt, herschikt het loslaten het artikel naar die positie op hetzelfde niveau. Als een item wordt gemarkeerd terwijl je eroverheen zweeft, nest het loslaten het artikel onder dat item. Drag-and-drop herschikken werkt alleen binnen dezelfde werkruimte.

Wat doet het automatisch bijwerken van verwezen links?

Wanneer ingeschakeld, werkt Document360 automatisch alle interne links binnen de artikelinhoud bij om de nieuwe bestemmingswerkruimte of categorie weer te geven. Dit voorkomt gebroken links na een cross-workspace verplaatsing. Schakel deze optie in bij het verplaatsen van artikelen tussen werkruimtes.

Wat gebeurt er met gespiegelde versies van een artikel als ik het verplaats?

Gespiegelde versies blijven het artikel op de nieuwe locatie verwijzen. Het verplaatsen van het bronartikel breekt de spiegel niet, en de gespiegelde versies weerspiegelen automatisch de nieuwe locatie.

Worden er beveiligingsbeperkingen toegepast bij het verhuizen naar een andere werkplek?

Ja. Beveiligingsbeperkingen van de bestemmingswerkruimte en categorie worden toegepast op het verplaatste artikel.

Kan ik artikelen van het ene project naar het andere verplaatsen?

De ingebouwde Move-functie werkt alleen binnen een project en ondersteunt het niet verplaatsen van artikelen tussen verschillende projecten. Als workaround gebruik je de Export-functie om artikelen van het oorspronkelijke project op te slaan en ze vervolgens te importeren in het nieuwe project. Of kopieer en plak handmatig de inhoud en upload afbeeldingen opnieuw naar de Drive van het bestemmingsproject voordat je ze invoegt.